Atelierwoningen KKN7

Kamp Koningsweg-Noord, een voormalig militair terrein dat ooit onderdeel was van Fliegerhorst Deelen, wordt ontwikkeld tot woon- en werkenclave met een nadruk op kunstenaars en de creatieve industrie. De gebouwen KKN7 deden hier dienst als officiersmess. De gebouwen wordt momenteel ontwikkeld tot zeven woningen met bijbehorende atelierruimte. Door de woningen en de bedrijfruimten van elkaar lost te koppelen en gescheiden onder te brengen in de twee gebouwen is het mogelijk de woningen vanuit een collectieve tuin te ontsluiten. Alle woningen krijgen een grote nieuwe raampui die toegang tot het terras mogelijk maakt. Ook krijgt elke woning een grote dakkapel die voor ruimte zorgt op de verdieping.

De plaatsing van de dakkapellen aan de buitenzijde van het gebouw zorgt voor maximaal uitzicht is vanuit de leefruimten.

De atelierruimten op hun beurt zijn geörienteerd op de gemeenschappelijke parkeervoorziening van het terrein. De woningen en bedrijfsruimten worden ontsloten door middel van nieuw te realiseren entreepartijen die zorgen voor een prettige schaal en herkenbaarheid geven aan de eenheden. Het geheel wordt omzoomd door een brede strook van terrassen en beplanting die zorgt voor een bruikbare buitenruimte en aangename afscheiding van openbaar en privé.


Locatie
Arnhem
Type
Herbestemming
Jaar
2018 - heden
Opdrachtgever
Blitzmädel BV
Status
In aanbouw

More projects