Made In Arnhem

KRAFT architecten werkt met plezier aan projecten in heel Nederland. Wanneer de gelegenheid zich voordoet doen we dankzij ons internationale netwerk zelfs wel eens een project buiten de landsgrenzen. We zijn echter gevestigd in het oosten van het land in Arnhem en dat is niet zonder reden. Ten eerste zijn beide partners in deze regio opgegroeid en kennen die dan ook goed. We voelen ons bijzonder verbonden met de regio en haar toekomstige ontwikkeling. Of het nu gaat om de gevolgen van vergrijzing en krimp van het platteland of de ontwikkeling van een innovatieve en duurzame economie en ruimtelijke en sociale infrastructuur in de regio Arnhem-Nijmegen.

 

Vanuit deze wens zijn we partner van de Provincie Gelderland in het Gelders Sportakkoord. Hierbij denken we mee over de rol die het verenigingsleven en verenigingsgebouwen kunnen spelen bij het in stand houden van de leefbaarheid van het platteland en wijken. Daarnaast werken we geregeld mee aan kleinere niet commerciƫle of experimentele projecten die bijdragen aan een betere en duurzamere leefomgeving. Voorbeelden hiervan zijn onze mobiele watertoren en onze betrokkenheid bij het duurzame festival Roof Garden Arnhem.

Arnhem is daarnaast een ideale vestigingsplaats voor een creatieve onderneming. Dankzij de aanwezigheid van kunstacademie ArtEZ kent de stad een ontzettend bruisende creatieve sector, met name in de ontwerpende disciplines. Een grote hoeveelheid jonge en meer gearriveerde ontwerpers van nationale en internationale faam hebben hun atelier in deze stad en zijn onderdeel van ons professionele netwerk. Geregeld gaan we dan ook interdisciplinaire samenwerkingen aan. Dit inspireert ons, voedt onze creativiteit en daagt ons uit onze visie op architectuur en design te blijven onderzoeken en bij te schaven.

 

Naast een creatieve sector is de regio ook een belangrijke vestigingsplaats voor innovatieve en duurzame maakindustrie. Ook dit is voor ons een inspiratie om op deze vlakken de bakens te blijven verzetten. Dankzij onze vestiging op het Industriepark Kleefse Waard hebben wij enkele van deze bedrijven goed leren kennen en zijn we op de hoogte van interessante innovaties en ontwikkelingen. Ook dit is een belangrijke bron van inspiratie die ons dagelijks inspireert om met een blik op de toekomst te ontwerpen.