Citystore Arnhem

In opdracht van de Gemeente Arnhem en Visit Arnhem Nijmegen ontwierpen en realiseerden wij, samen met Studio met met, een presentatie- / inspiratie- en retailpaviljoen in de raadskapel van de rijksmonumentale Eusebiuskerk in het hart van Arnhem: De Citystore Arnhem.  Deze installatie respecteert en versterkt de prachtige ruimtelijkheid, ornamentiek en kunst van de kapel, terwijl het tegelijkertijd een krachtige nieuwe ruimtelijke en visuele identiteit voor de Citystore biedt.

 

Verhalen van locatie geschiedenis, cultuur, ondernemerschap en innovatie worden gepresenteerd op grote lichtkubussen die zweven in een driedimensionale stalen structuur. Dit raster rust op vier poten die samen met de verrijdbare tafels ruimte bieden aan de diverse waren die in de Citystore verkrijgbaar zijn.

Een transparante huls kan dankzij een zorgvuldig uitgedacht hefmechanisme worden neergelaten. Hierdoor kan de ‘winkel’ worden afgesloten terwijl tegelijkertijd de lichtkubussen prominenter aanwezig zijn in de kerk. Op deze manier blijft de raadskapel en de nieuwe installatie – in overeenstemming met het publieke karakter van de Eusebiuskerk – toegankelijk, zelfs wanneer de Citystore gesloten is.

 

De gehele installatie is vrijstaand en niet bevestigd aan het bestaande gebouw en is daardoor volledig demontabel en reversibel. Hiermee blijft het rijksmonument volledig intact.

Locatie
Arnhem
Type
Herbestemming
Jaar
2022
Opdrachtgever
Gemeente Arnhem / Toerisme Arnhem Nijmegen
Partners
Studio met met / Mara van den Beek / Berends Sebastiaan
Status
Gerealiseerd
Fotografie
Elise van den Arend
Video
Henck met ck

More projects