Mobiele Watertoren

De mobiele watertoren is in samenwerking met Atelier Rick Tegelaar ontworpen om een duurzame low-tech grijswatervoorziening te realiseren op moeilijk te bereiken plekken. Het oorspronkelijke ontwerp is ontwikkeld in opdracht van Roof Garden Arnhem, een tijdelijk groen stadspark vol programma op het dak van een parkeergarage, waarbij het organiseren van een zo duurzaam mogelijk festival voorop staat. Ieder jaar worden lokale ontwerpers gevraagd om mee te denken over nieuwe toevoegingen om de Roof Garden nog duurzamer en leuker te maken.

Voor de editie 2015 hebben we nagedacht over een duurzame voorziening voor de waterbehoefte van de planten op het dak, waarbij de toren ook als een landmark fungeert . Door deze lichtgewicht toren gemakkelijk verplaatsbaar en met de hand opbouwbaar te maken zonder benodigd zwaar materieel kan de toren met een hoge mate van mobiliteit en flexibiliteit geplaatst worden.
De watertoren heeft na de Roof Garden onder andere op Vlieland gefungeerd als wateropslag en energiedump tijdens Into the Great Wide Open festival en Fabcity in Amsterdam van water voorzien. De website Designboom heeft een mooi artikel gewijd aan de watertoren: klik hier.
Locatie
Mobiel
Type
Installatie
Jaar
2015
Hoogte
7,6m
Opdrachtgever
Stichting Roofgarden Arnhem
Partners
Studio Rick Tegelaar | ABT bouwtechniek

More projects