Villa Florin

Villa Florin is een eigentijds woongebouw dat een nieuw markant accent plaatst in een vroeg 20e-eeuwse straat in het aan de voet van de Veluwe gelegen dorp Velp. De ontwikkeling bestaat uit acht grote appartementen, een tuinkamer en een overdekte parkeerschuur die zijn georganiseerd rond een bijzonder hoogwaardige gemeenschappelijke tuin. Het gebouw zelf zoekt aansluiting bij de traditionele bebouwing die in de straat te vinden is. Tegelijkertijd is het ook onmiskenbaar van deze tijd en voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen. Zo wekt het grotendeels zijn eigen energie op, is het voorzien van natuurlijke zonwering en draagt het, middels de deels begroeide gevel, bij aan de biodiversiteit, iets waar ook in het tuinontwerp veel aandacht naar uit is gegaan.

Het gebouw zelf is opgedeeld in twee hoofdvolumes: Aan de straat manifesteert sluit het gebouw aan bij de villa’s die elders in de wijk te vinden zijn. Naar de tuin toe openbaart zich een architectuur die wordt gevormd door een ritme van zichtbare vloerplaten, ruime balkons en verjongende kolommen waarachter grote puienĀ  afgewisseld met concaaf geprofileerde gevelvlakken zichtbaar zijn. De unieke balkonafscheidingen fungeren tevens als geleider voor klimplanten waardoor het gebouw in de zomer een weelderige uitstraling heeft en de zon op natuurlijke wijze geweerd wordt uit de appartementen. Rond de tuin vormen de zwarte houten bijgebouwen, waaronder een gemeenschappelijke tuinkamer, een aangename achtergrond voor de lommerrijke tuin.







Locatie
Velp
Type
Woningbouw
Jaar
2019-heden
Grootte
2000mĀ²
Opdrachtgever
Florin Velp BV
Partners
Le Far West, TRIOPS advies, Enervisie, ST&S
Status
In ontwikkeling

More projects